Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk


 
   

Forside

Bøger

Opråb

Frit Sind

Så'n syn's jeg

Golf og mig

Familiedata

Mine Aner

Skolekammerater

Mig selv

Bøger

Efterfølgende bøger er udgivet og kan købes i boghandlen / lånes på biblioteket / downloades som e-bøger:

 

- at leve livet levende beskriver et omfattende psykisk udviklingsforløb - som du med garanti aldrig har hørt om det før!

Det er min egen traumatiske livshistorie, det drejer sig om. I bogen giver jeg forklaringen på hvordan jeg blev traumatiseret, hvordan det påvirkede mit liv, og om hvordan jeg kæmpede den lange, seje kamp for at blive traumatisk fri.

Alt sammen fortalt usentimentalt og uden bagtanker, idet hensigten med at udgive - at leve livet levende er at godtgøre, at der er en vej, hvis man har viljen og tålmodigheden til at gøre indsatsen.

Læs mere her!

 

 

   
 

Det menneskelige væsen giver først og fremmest det teoretiske grundlag for det psykiske udviklingsforløb, jeg beskriver i - at leve livet levende: Hvordan opstår traumer, hvad gør de ved os, og hvordan bliver man dem kvit igen?

De 2 bøger er således opstået parallelt, idet jeg i  udviklingsforløbet hele tiden udbyggede min forståelse for indestængte følelser og deres forløsning. Og samtidig med indbyggede min livserfaring og dermed forståelse for, hvorfor vi er de mennesker, vi er - og hvad der er det væsentlige ved mennesket.

Det er intet mindre end, hvad denne bog drejer sig om.

Læs mere her!

     
 

Så vidt jeg husker ligger også i forlængelse af - at leve livet levende på den måde, at jeg gerne vil fortælle, at mit liv også har været andet end traumatiseringer.
    Og så er sandheden nok nærmere den, at bogen er lavet, fordi jeg elsker at skrive og slet ikke kan lade være.
    Det har så givet mig den bonusgevinst, at jeg er blevet bevidstgjort om, at jeg har haft et spændende og oplevelsesrigt liv, og det deler jeg  gerne med andre.

Så vidt jeg husker er ikke en selvbiografi, men det er en samling beskrivelser af små og store oplevelser, jeg har haft livet igennem. Alle fortalt usentimentalt - udelukkende med fokus på de enkelte oplevelser.

Læs mere her!

 

     
 

Titlen For resten ... dækker over en masse korte, rammende tekster, jeg har skrevet. Faktisk er vi igen tilbage i begyndelsen af mit udviklingsforløb, hvor jeg i nødens stund startede med at lave denne:

Den hurtigste sejr,
man kan vinde,
er at blive ikke-ryger!

Op igennem årene er der så fortsat, og der kommer hele tiden nye For resten ...' er til.

Sjovt nok ændrer de karakter, som tiden går. Om det så er fordi, jeg udvikler mig, eller fordi jeg er ved at blive gammel, skal jeg lade være usagt.

Læs mere her!

     
 

Denne bog er et sammensurium af artikler, historier, vittigheder, ordlege og alt mulig andet godt.

Skriveprocessen ligger i faste rammer for mig. Det udspringer altid af en idé, jeg har fået om noget, jeg synes, er så væsentligt, at det skal skrives ned. Det er for så vidt hurtigt overstået. Det er først bagefter, det egentlige arbejde begynder. Det er jo slet ikke ligegyldigt, hvordan man får forklaret sig. Det tager tid at finde den rigtige rytme og de rigtige ord.

På et tidspunkt skal jeg beslutte om teksten holder, eller om den skal i brokkassen. I denne bog er de tekster, der ikke er kommet i brokkassen!

Læs mere her!

     

 

Min mor, Grethe Nielsen fik aldrig fortalt sin livshistorie. Men med denne samling vittigheder, er der blevet lindet lidt på døren til hendes righoldige humoristiske liv.
   
Især i de 23 år hun arbejdede som tarmsorterer hos Schaub & Co i Esbjerg blev vittighederne flittigt suppleret op. Hendes arbejdsplads kender jeg ikke så meget til, men jeg har erfaringer med slagterimiljø og akkordræs, så det har på alle måder været hårdt.

Jeg er derfor ikke i tvivl om, at det er med humorens hjælp, hun klarede de mange år i stiv arm uden at kny. Også fordi jeg ventede ofte på, at hun kom hjem fra arbejde for at høre de sidste nye Schauberter.

Læs mere her!

     
 

Ledelse er at arbejde med mennesker.
Effektiv ledelse er at respektere dette!

- står der på forsiden af denne lille bibel. Sådan opfattede jeg det nærmest, da jeg efter 20 års henlæggelse læste den på ny. Hensigten var at revidere den med udgivelse for øje. Men det blev kun til et par småjusteringer, for jeg er stadig fuldt ud enig i bogens påstande.

Jeg er ikke religiøs, så betegnelsen bibel betyder blot, at det gav et kick at genfinde mig selv i disse holdninger. Også fordi de var skyld i, at jeg i sin tid mistede mit job på Lego.

Læs mere her!

     

Klik på billedet for at læse artiklen!

Efterfølgende bøger findes indtil videre kun i arbejdsudgaver (Word og Excel). Er der noget af det, du er interesseret i, så kontakt mig venligst.

Titel

 Indhold

Mine Spangsbergske rødder 1)

Stamtræ med 70 sider noter

Et stamtræ der udvikler sig til en spændende historie om livet i det barske Vestjylland - i tiden før, der var noget, der hed Esbjerg.    Læs Indledning

Historiske tidslinjer

7 sider

Verdenshistorien fra istiden til i dag fortalt med tidslinjer.   Læs mere

Operation læserbrev

46 sider

Har den lille mand overhovedet noget at skulle have sagt?   Læs Indledning

Operation debatstorm

123 sider

Dette er afsløringen af den offentlige debats sande væsen - eller rettere mangel på væsen!    Læs Indledning

Mit Bruun'ske ophav

Stamtræ med 30 sider noter

Ved jorden at blive,
det tjener os bedst!
Læs Indledning

Morfars fine aner
 

Stamtræ med 40 sider noter

Hvis man vil tage imod livets udfordringer,
må man være der,
hvor de udspiller sig!
Læs Indledning

Min Mormors familie

 


Stamtræ med 10 sider  noter

Min Mormor, Min Mors Mor
er for mig indbegrebet af tryghed.
Det er herfra al kærlighed og
familiesammenhold udspringer.
Sentimentaliteten overskygger alt –
selv virkeligheden! 
 Læs Indledning

Udtalelse: "De Bruunske 'bøger' er ikke for dem, der vil have pynt  til reolen eller læse i sengen.... Jeg holder immer udkig efter nye tiltag i forlagsverdenen for at være på forkant med udviklingen og vide, hvad initiativrige unge finder på for at kunne få deres tanker, ideer, historier, ud til de læsere, som alle forfattere længes imod... Forfatteren Leif Bruun, går en anden vej...    Læs hele anmeldelsen her
-
Fyldepennens boganmelder                    
 


For resten ...                                                              

Et fællestræk ved gode forfattere er,
at de har nogle væsentlige budskaber,
de brænder efter at anskueliggøre.

1)  Undtagelsen der bekræfter reglen! Mine Spangsbergske rødder blev i 2007 udgivet i reduceret udgave af Bogtrykmusset i Esbjerg! Den kan nu lånes på bibliotek.dk

Til toppen