Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk


 
   

Forside

Bøger

      Operation læserbrev

  

Operation læserbrev (Indledning)

Gennem de sidste år har jeg forsøgt mig med forskellige læserbreve i avisen og gjort den erfaring, at de skabte lige så meget røre, som hvis man kastede en sten i et i forvejen oprørt hav. Det kunne selvfølgelig sige noget om mine læserbreve, men den tanke fortrængte jeg hurtigt ved at indtage den holdning, at læserbreve ikke er det papir værd, de er skrevet på. For at fastholde fortrængningen besluttede jeg mig for at bombardere et bestemt emne med læserbreve. Lykkedes det mig ikke at gøre en forskel, havde jeg bevist min påstand.
   
Det blev min gennem 20 år elskede og med dagligt længsel ventede avis, Vejle Amts Folkeblad, der skulle stå for skud. Den havde skrantet lidt på det sidste, mente jeg. Det var chefredaktør Arne Mariager, jeg havde fået i kikkerten. Uden tvivl en dygtig bladmand der skrev nogle spændende og lærerige ledere og artikler, men ind imellem gav han altså udtryk for nogle holdninger, der gjorde, at jeg gik rundt med kaffepletter ned ad maven. Det havde jeg for øvrigt ved en tidligere lejlighed gjort ham opmærksom på - og den positive del af kritikken, tog han også til sig!
   
VAF har en artikelserie, der hedder Vejle på tværs, hvor man sætter lidt skæve vinkler på livet i byen. Jeg besluttede mig for at lave min egen VAF på afveje serie med tilsvarende vinklede indfald. Jeg er fuldt ud klar over, at det er en tyndbenet undersøgelse jeg begiver mig ud på, og som uden tvivl kommer til at fortælle mere om mig selv end om noget andet, men da jeg ikke rigtig ved, hvordan jeg skal gøre det anderledes, er det et ret afgørende argument.
   
Med Arne Mariagers uvilje mod kritik in mente, vil jeg uden tvivl blive opfattet som Fjenden selv. Jeg vil komme til at stå alene mod overmagten - kæmpende på deres hjemmebane med deres favoritvåben. Det kommer til at koste blod, sved og tårer. Men jeg må tage det, som den helt, jeg godt ved, jeg ikke er. Jeg vil fatte pennen med åben pande - højt hævet over smålig ævl og kævl – på vej mod målet 

at gøre Vejle Amts Folkeblad til en bedre avis.

 

Udtalelse: Hf-dansklærer Karen Margrethe Poulsen, Vejle VUC: Jeg har med fornøjelse læst Operation læserbrev. Du skriver godt, læserbrevene er velformulerede og interessante at læse.


For resten ...                                                                              

Lederskribenter skal mene noget hver dag.
Også de dage hvor næsen løber og ægtefællen skælder ud.
Hvilket indlysende nok sker ret ofte!