Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk


 
   

Forside

Familiedata
               Hovedmenu

    Hjælp og Vejledning

 

Hjælp og Vejledning

Hele projektet Familiedata er repræsenteret på denne hjemmeside. Dvs. indtil videre er det kun i en reduceret testudgave. Et godt sted at begynde er med Hovedmenu’en, for der kan du se, hvad projektet omfatter:

· Familiestamtræ’erne viser familiemedlemmernes relationer.

· Noter til Familiestamtræ fortæller historierne om familiemedlemmerne fra 4. til 6. generation.

· Billederne er efter årstal placeret i Albums. Derudover er de placeret i de viste forskellige kategorier.

· Interviews er familiemedlemmer, der fortæller om sig selv og familien.

Derefter vil det være en god idé at læse Introduktion’en i Noter til Familiestamtræ. Prøv derefter at kigge i det Familiestamtræ, du har relationer til, så finder du hurtigt ud af efter hvilke principper, det er bygget op.

I mappen Personer er der oprettet undermapper for hvert familiemedlem med henvisning til dennes placering i Familiestamtræet. Fx betyder henvisningen (A10,gen.3), at personen kan findes på stamtræ A10 under kolonnen for 3. generation.

Billederne er nummereret efter deres oprindelsesår og et frit valgt 3-cifret nummer (fx 1912 345). Dvs. mange af billedernes oprindelsesår kendes af gode grunde ikke, så det er bestemt efter bedste evne.
    Ved at ’læse’ billedet fra venstre mod højre, oppefra og ned, er hvert enkelt billede forsynet med personernes navne (som en lodsnor trukket hen over personernes næsetip). Rækkefølgen bliver hermed som vist i det efterfølgende eksempel:

Noter til Familiestamtræ:

· Hvis du i Familiestamtræet klikker på ikoner som fx dette  , åbner Noter til Familiestamtræ. I Indholdsfortegnelsen kan du finde det tilsvarende nummer og klikke dig frem til den pågældende person eller hjemsted.

· Hvis du klikker på et billede, åbner det i fuld størrelse.

· Hvis du har klikket på et link, kan du finde tilbage igen ved at højreklikke på musen og vælge Forrige visning.

· Hvis du klikker på ikoner som dette , starter interviewet med den pågældende person. Lyden er desværre af dårlig kvalitet, så skru helt op for højtaleren, eller endnu bedre brug øretelefoner.    

· Hvis du klikker på en smiley  , åbner den pågældende person eller begivenheds billedmappe.

Og nu mangler du blot at læse, lytte og kigge bil´der!

Go’ fornøjelse

og hilsen med fra Leif

 

 

Til toppen