Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk

 
    Note 13 til Familiestamtræ
  
 
 


Forside

Familiedata
              
Hovedmenu

   Oversigt

Nielsine Nielsen og Jørgen Christian Nielsen (A40,gen.6) ca. 1919-efter 1949

Jørgen Christian Nielsens livshistorie bliver fortalt som følger:
Min Mormors familie (X10,gen.6) 1867-18??): Barndomshjemmet i Vejerslev
Note 11: 1867-1894: Opvækst og ungdomsliv som gendarm
Note 12: 1894-1914: Hansine Christine Eleonora andersen og Jørgen i Holstebro
Note 13: 1914- efter 1949: Nielsine Nielsen og Jørgen i Holstebro

Note 13: 1914- efter 1949: Nielsine Nielsen og Jørgen ,
                                                               Nellikestræde 9
i Holstebro
 

   

Barnebarnet Ulla Revelius Nielsen (A30.2,gen.4) fortæller om sin morfar: På et eller andet tidspunkt efter Hansines død flytter morfar sammen med sin husholderske Nielsine Nielsen, kalder 'Sine'. Sammen fik de datteren Metha Marie.

Folketælling 1916 – Holstebro, Frøjkvej 21, loftsværelse
Nielsine Nielsen  36 år, tobaksarbejderske, indkomst 200 kr.

Folketælling 1921 – Holstebro, Frøjkvej 21
Navn                              Alder   Fødested   Stilling          Indkomst
Jørgen Christian Nielsen* 54 år,  Vejrslev    Arbejdsmand   2435 kr.
Nielsine Nielsen               41 år    Maabjerg  Husmoder
     *) Jørgen Christian Nielsen kom til kommunen i 1919

Barnedåb i Holstebro kirke – Metha Marie Nielsen er født den 26. januar 1922 I Frøjkvej 21 i Holstebro, forældrene er arbejdsmand Jørgen Christian Nielsen og hustru Nielsine Nielsen, 42 år

Barnebarnet Grethe Madsen (A30.,gen.4) fortæller om sin morfar: Mor og mig besøgte morfar flere gange i Holstebro. Jeg mener aldrig, Arne har været med. Derimod var min kusine Lis [Edith Nielsen] (A40,gen.4) ofte med. Han boede i Nellikestræde 9 i et lille bitte hus, der ikke findes mere.
    Morfar var arbejdsmand på en margarinefabrik. Når jeg var på ferie deroppe, var jeg med hans kone eller husbestyrerinde 'Sine' ude på fabrikken for at vande blomster.

Barnebarnet Rosa Revelius Madsen (A30.1,gen.4) fortæller om sin morfar: Jeg har været på ferie hos ham flere gange. Han var så ’snell’. Det var mormor [dvs. 'Sine'] også, men hun var mere bestemt. De var jo gamle. De boede meget primitivt med jordgulv i køkkenet, lavede mad på en primus og havde petroleumslamper.
    Jeg var som regel sammen med Lis [Edith Nielsen] (A40,gen.4), når jeg var hos dem. Jeg var så misundelig på hende, for hun fik lov til at bo på højskolehjemmet. Lis var jo 3 år ældre end mig, så hun kunne hjælpe den ensomme dame på hjemmet med at vaske op og rende ærinder. Engang var vi ude at køre i bil. Det var fantastisk, det havde vi aldrig prøvet før.

Barnebarnet Ulla Revelius Madsen (A30,gen.4) fortæller om sin morfar: Jeg har også flere gange været på ferie i Holstebro. Omkring 1940, da morfar var pensioneret, boede ham og Sine i et hus ned til åen, hvor loftet var indrettet til kræmmermarked.

Barnebarnet Lis Edith Nielsen (A40,gen.4) skriver om sin morfar: Det loft som Ulla taler om, var en auktionshal som bedstemor [Sine] holdt rent, vaskede gulv m.m. Bedstefar fejede gård og gade, han var pensionist på det tidspunkt. Det var nede ved Storåen i Lille Østergade. Det første sted de boede var Nellikestræde 3. Det var der, Grethe og jeg lærte at ryge.

Lissie Bruun Nielsen (A10.2,gen.3) fortæller om sin oldefar: Huset i Nellikestræde er nu fjernet, og der er bygget et stort flot bygningsværk med bibliotek. Skråt overfor Nellikestræde ligger der en kirke, og derefter er der en smal passage med offentlige toiletter, passagen munder ud i gågaden. Her på disse toiletter lærte min mor, Grethe Madsen, at ryge, har hun fortalt mig en dag vi var på sight seeing i Holstebro. På det tidspunkt i 1989 var både Nellikestræde og passage og toiletter der stadigvæk.
 

 

 


 

 

 


Metha Marie (A40,gen.5)
som er moster til de 2 næsten jævnaldrende Arne Revelius Madsen og Grethe Nielsen (A30.1,gen.4)

   

Børnebørnene Arne Revelius Madsen og Grethe Nielsen (A30.1,gen.4) fortæller om deres mors familie / 4,5  min
 

 
   

Dette billede fra 1949 er det sidste livstegn jeg har fra Jørgen. Et dejligt billede der viser 4 generationer. Udover Jørgen er det Julie Christine Nielsen, Orla Grønborg og Lis Edith Nielsen. Alle er vist på stamtræ A40. 

 
   

Til toppen