Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk

 
    Note 23 til Familiestamtræ
  
 
 


Forside

Familiedata
              
Hovedmenu

   Oversigt

Kaj Aage Madsen (A30.1,gen5)  1891-1968

Kaj Aages livshistorie bliver fortalt som følger:
Note 22: Barndomshjemmet i Ringkøbing
Note 23: 1894–1910: Opvækst og uddannelse til Barber- og frisørsvend i Ringkøbing
Note 24: 1910-1921: Ungkarleliv og mangeårige sygeleje
Note 30: 1921-1935: Elisabeth Nielsen og Kaj Aage i Nordenskov
Note 31: 1938-1975: Elisabeth Nielsen og Kaj Aage i Esbjerg

Note 23: 1894–1910: Opvækst og uddannelse til Barber- og frisørsvend i Ringkøbing


16 år

   

Kaj Aage er født i Hjørring den 29 januar 1891, siger dåbsattesten. Forældrene er tobakshandler Jesper Høyer Revelius Madsen og hustru Anna Vilhelmine Jacobsen. Han er den næstældste af en børneflok på 6. Men allerede da de 3 af børnene er født i 1894, flytter familien til Ringkøbing, idet faderen havde overtaget en tobaksfabrik der.

Folketælling 1901 – Ringkøbing købstad, Vester Strandgade – ForhusMatr.nr.192
Navn                                     Alder  Fødested    Stilling    
Jesper Høier Revelius Madsen  47  Helligsø –  Fabriksmester (Tobak) /
Anna Vilhelmina Madsen         37  Svendborg       Fabrikant J. (?)h
öegaard
Ellen Amalia Madsen              15  Hjørring
Cai Aage Madsen                10  Hjørring
Holger Revelius Madsen           9  Hjørring
Erne Lilli Madsen                    6  Ringkøbing
    Det er altså i Ringkøbing Kaj Aage er vokset op. Desværre findes der ingen billeder, og jeg har heller ingen andre oplysninger om denne periode.
 

 
   

Først da Kaj Aage som 14’årig den 1. maj 1905 kommer i lære hos Barber- og Frisørmester P. Chr. Petersen, Nygade i Ringkøbing dukker der efterfølgende en masse oplysninger frem.
    Fra juli 1906 får Kaj Aage postadresse hos sin læremester, så jeg går ud fra, at han er flyttet hjemmefra. Forældrene bor i Vester Strandgade ikke langt derfra, så mon ikke han stadig serviceres derfra.

Ellers er det nok den 3 år ældre søster Ellen, der præger Kaj Aage mest. Hun bliver udlært damefrisør i 1906 og flytter derefter til Århus, hvor hun hurtigt får kontakt med sine to kusiner, søskende Ingeborg og Ellen. Kaj Aages og Ellens moder boede tidligere i Århus med sin familie, så det må være deraf kusineskaberne udspringer.
    I hvert fald hygger de 3 piger sig meget sammen, og har løbende kontakt med ’lille Cai’ som de kalder ham. Kaj Aage er kun 158 cm høj, så det har nok gjort lidt ondt. Men ellers er det mest kærlige irettesættelser og opfordringer, han får og bliver ofte inviteret til Århus. Hvad de laver, når de er sammen, står hen i det uvisse. Men de har i hvert fald en fælles hobby i at drage rundt til sangstævner.
    Den 1. maj 1909 bliver Kaj Aage udlært som barber- og frisør, men han fortsætter ufortrødent med at arbejde samme sted, nu bare som svend. Det giver penge på lommen, og Kaj Aage finder nye interesser. Kontakterne til Århus er ikke så hektiske mere, nu hvor storesøster Ellen står for at skal giftes med handelsrejsende Jørgen Carstens. Heller ikke forældrenes hjem i Ringkøbing overrender Kaj Aage. Faderen læser og kommenterer hans kæresteskriverier, han glemmer lillesøsters konfirmation, kommer ikke hjem til jul og moderen skælder ud over, at de aldrig hører fra ham.
    Kaj Aage trænger til nye udfordringer, så han begynder at søge arbejde i andre byer …

Og hvor ved jeg så alt dette fra? Ja, det ved jeg – sådan rimelig sikkert – fordi jeg har en stor stak postkort, breve m.m. Buller, jeg med lup, møje og besvær har tydet. Det er selvfølgelig alle sammen postkort Kaj Aage har modtaget, og ikke hvad han selv har skrevet. Det kunne ellers være spændende at læse, men desværre.
    Nu viser jeg først som eksempel et postkort fra kusine Ingeborg, og efterfølgende kan du læse alle teksterne – så vidt som jeg nu har kunnet tyde dem.


Kaj Aage og det øvrige personale i Ringkøbings     førende Barber- og Frisørsalon

     
   

Man skal nok lige gøre sig klart, at kortene er skrevet for mere end hundrede år siden. Dengang havde man hverken sms’ere, e-mails, telefon eller sociale medier. Familie og venner uden for hørevidde kunne man kun nå med et postkort og et 5 øres frimærke. Til gengæld var der postudbringning 3 gange om dagen, så man kunne godt sende et kort ved middagstid og invitere gæster til aftenkaffen.

Men nu lader jeg postkortene tale for sig selv:

Den 14. februar 1906 sendte storesøster Ellen (19 år) et postkort fra Århus til Kaj Madsen / Revelius Madsen, Ringkøbing:
    Kære lille Kai / Hermed de lovede skønne personer [4 skuespillere på forsiden] som du så gerne ville se jeg er helt syg af længsel efter eder og Ingeborg og fader også vi har det så hedt at vi knap kan ånde de går omtrent i ingen tøj her, vi kunne ellers mærke forandring vil du hilse dine forældre og søskende de får brev i morgen for der er noget som jeg vil have med og det skal først pakkes så får i et vældigt brev på Volboder (?), så jeg keder mig lev vel lille Kaj Ellen
    PS 1: Du må se at komme til Århus – jeg betaler turen hjemad hvis du blot vil komme
    PS 2: Sen en hilsen på brevkort.

Den ? sendte kusine Ellen et postkort fra Århus til Hr. Kai Madsen / Hr. Revelius Madsen, Ringkøbing:
    Kære lille Kai / Tak for kortet, du tror måske at jeg bryder mig om at blive skældt ud for lille Ellen af dig din lille knægt og hvis du så ikke vil skrive eder i stedet for jer så får du når du kommer herud, er det virkelig sandt du kommer ja det vil glæder vi os rigtig nok til det, du er jo vor gamle dreng og du går til bal i Engen med andre unge damer medens din kæreste sidder godt forvaret i Århus og aner ingenting nu hæver jeg straks forlovelsen, jeg vil have en mere tro ven. Lev nu vel til vi ses og vær rigtig kærligt hilset fra din Cousins Ellen
    PS: Du skal plages med breve fra mig da du jo ikke har tid til at skrive til mig skal jeg skrive til dig

Den 25. juni 1906 sendte kusine Ellen et postkort fra Århus til Kai Madsen / Hr Revelius Madsen, Ringkøbing:
    Vil du ikke nok have et smukt kort til det er dig og mig som står på det [billedet på forsiden af 2 skuespillere, som hun har skrevet deres navne på] vi kan sagtens synes du ikke. Du længes vel stadig efter  os håber jeg nu er vi da ved at finde os tilrette i Århus igen du skulle have været med os på Holen(?) i aftes så kunne du have fået skabagtige herrer og se de er meget værre end damerne vi ler godt af dem de ved ikke om de vil g?a?g sådan må du også blive. Gør nu alvor af at komme herop for man kan ikke rigtig at de pga dig om du ??????????? . Du kan tro damerne i kirken ?????? var bleven dejlig solbrændt de synes aldrig jeg havde været så pæn og mange kunder havde de fået. Kom nu snart ge os lille Kai.
    PS 1: Mange hilsner til dem alle og hilsen fra Ta?er og Ingeborg til hele familien – men mange tusinde hilsner til min lille fætter fra cousine Ellen.
    PS 1: Conserser verden lidt med mig lad mig engang imellem høre lidt om Ringkøbing og dens befolkning du har godt af at skrive engang imellem har du

Den 6. juli 1906 sendte kusine Ellen et postkort til Hr. Kai Madsen / Hr. Revelius Madsen, Ringkøbing:
    Kære lille Kai / Hvordan har du det og går du stadig og smålever omkring i Ringkøbing, og har hun sendt mig et brevkort har du travlt med at krølle de unge hand (?) ja navnlig handy (?) endnu aldrig har jeg  - kandt nogen så dermed at spilde penge på det er Petersen stadig ude at hænge tøj op som slet ikke er faldt ned, og Traberg ude med penskaft bag øret som da vi var der og de små tossede nogen, og din kollega henter måske fløde med spanden højt oppe i luften endnu. Ja du er nu en sød lille kærest. Jeg er også så glad ved dig – og hvis du vil besøge os er du som sagt hjertelig velkommen.
    PS: Du kan da se jeg er ikke bange for at skrive lidt ofte. Vil du hilse Rick og du selv var hilst rigtig mange gange fra din cousine Ellen

Den 13. juli 1906 sendte storesøster Ellen et postkort fra Århus til Hr. Kai Madsen / Hr Frisør P. C. Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Kære lille Kai / Sikken fest vi lavede i Silkeborg i går, du skulle bare have været med, vi var ved Himmelbjerget [nogle linjer jeg ikke kan læse] Holger ?? ned i god behold med en stok i hånden og så kørte vi på anden klasse hjem. Andrea var med og det er en nydelig ung ? i Laderup, som skulle med til Århus [en hel masse jeg ikke kan læse] mange hilsner Ellen – Hils din kollega

Den ?. oktober 1906 sendte kusine Ellen et postkort fra ? til Hr. Kai Madsen, Adr. Hr. Revelius Madsen, Vesterstrandgade, Ringkøbing:
    Kære Fætter / Tak for dit kort, det var pænt af dig at skrive så hurtigt det havde jeg alligevel ikke ventet jeg troede du var blevet så vred på mig så snart du havde vendt mig ryggen ja ja lille Kai du er god nok men vær nu bare ikke vigtig du er meget sødere når du ligner dig selv det hjalp de to sidste dage jeg havde dig under behandling. Se på damen [en fotomodel på forsiden af kortet] er hun ikke sød.
    Du skriver de dage skal stå i din erindring, ja lad mig se du husker dem og hvad jeg sagde til dig. Hils dem alle derhjemme. Din Cousin Ellen

Den 14. september 1906 sendte Magdalene et postkort fra Århus til Hr. Kaj Madsen, c/o Hr. frisør Pedersen, Nygade, Ringkøbing:
     Kære Kaj. Mange tak for hilsenen De sendte mig jeg kender Dem så lidt og dog skriver jeg Kaj men jeg håber at De ikke tar det fortrydeligt og da jeg aldrig hører Dem omtalt for andet mange hilsner sendes Dem fra Deres kusiner Ellen (O.), Ingeborg og mig Magdalene.
    PS: Hilsen til N C. Rich fra Magdalene - nej ingen hilsen til Rich det for Ingeborgs søvn. Hils min lille Holger [Kaj Aages lillebror] fra mig og Julius og Ingeborg

Den ? sendte Ingeborg et postkort fra Århus til Herr. Kai Madsen Adr. Herr Frisør P. C. Petersen, Vesterstrandgade, Ringkøbing:
    Kære lille Kai! Tak for sidst selv det er lidt længe siden – men vi har megen aboreskal (?) her i år at vi næsten glemmer alting. Jeg ved meget godt at jeg skylder dig 12 øre dem skal du nok få en anden gang når jeg får for mange penge. (Det får vi nemlig aldrig) Vi har været ude hver eneste aften siden vi kom hjem. En søndag rejste vi til Tranle jeg og morede os med fine unge herrer i søndags var disse så hos Hertas forældre og så tog alle vi unge til Christensens hvor vi havde stor koncert til kl 2 om natten. På næste søndag skal vi vist ned til de unge i Odder det bliver leben, man ved jo aldrig hvad det kan gå over til. Skriv snart til os.
    PS: Nu til slut mange kærlige hilsner fra os alle men mest fra din hengivne Ingeborg

Den 10. oktober 1906 sendte Ingeborg fra Struer et postkort til Herr. Kaj Madsen, Adr. Herr. Frisør P. C. Petersen, Nygade Ringkøbing:
    Min egen kære kai / Med tanken på den dejligt tid vi tilbragte sammen (i Nygade) sender jeg dig de kærligste hilsner. Jeg længes efter Ringkøbing med alle dens beboere (navnlig dig). Du kan tro jeg morede mig på vejen fra Ringkøbing til Århus. Hils Her O. Sørensen – og eders nye barbersvend, hvad hedder han? Jeg kan ikke huske det.
    PS: Du kan også hilse C? Pedersen og Traberg men du skal selv have de fleste hilsner og kys fra Ingeborg

Den 12.?.1906 sendte kusine Ellen (O.) et postkort til Hr. Kai Madsen c/o frisør Petersen, Nygade i Ringkøbing:
    Kære Kai. Tak for dit kort du er sød nok vi er slet ikke vrede på dig vi gør heller ikke nar af dig det er jo blot drilleri lille Kai du kan da nok tro at vi holder lige så meget af dig som af dine andre søskende selv om vi også drilles lidt det er bare så morsomt. Vi kommer altså med til eder hvis alt går vel vi morer os ellers godt siden vi er kommen i Flora. Jeg har været i Silkeborg i 3 dage sammen med Pousine Lilsa det var morsomt sig til din? Pakken kommer snart. hilsen fra Magdalene, Ingeborg og fader men mest fra cousine Ellen (O.).
    PS: Hils Holger og Ellen (M) [Madsen ~ Kaj Aages storesøster]

Den 29. november 1906 sendte J. Bjenum et postkort fra Tøning til Cai Madsen / Barber Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    En venlig hilsen fra J. Bjernum / jeg inbyder(?) fortiden i Tøning hvordan går den ellers eder har i fået en ny svend. Vil du hilse Hedegaard og Petersen og fruen.

Den 13. februar 1907 sendte kusine Ellen fra Århus et postkort til Her. Cai Madsen / Her. Frisør Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Du må endelig ikke være vred på Ellen [storesøster] og mig fordi vi ikke skrev til fødselsdagen. Din vrede kan vi ikke bære vi sender dig en dame [model på kortets forside] som også er så vred så hun passer jo udmærket til dig. Vi løber på skøjter fra 5 – 7 hver dag ellers syr vi ??? for det meste
    PS 1: når vi går hjem er vi pavillionen og drikker lidt the ? ingen herrer. Lev vel Cai / Ellen Ellen

Den 5. april 1907 sendte kusine Ellen et postkort fra Århus til Hr. Kai Madsen, Adr. Hr. Frisør Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Kære fætter Kai. / Nu er det vist længe siden du fik kort fra mig men jeg har også så meget at foretage mig og du skriver jo heller aldrig til mig du har vel holdt en rar påske vi kom desværre ikke til København det måtte vi slå streg over da hverken den ene eller anden kunne få fri så vi må vente, men så kommer vi op til eder og jeg håber da du glæder dig lidt til at se os så kan du jo besøge os en tur hvis du har lyst lad mig nu få et brev fra dig. / of vor kærlig hilsen fra os alle men mest din cousin Ellen

Den 9. september 1907 sendte kusine Ingeborg et postkort fra Århus til Hr. Kai Madsen, Adr. Hr. Frisør P. C. Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Min kære lille Kai, du skal rigtig have tak for kortet, du troede du ingen kort skulle have, det skal du rigtig nok selv om det er det sidste vi har. Du tror måske at jeg er ked af at Carl Smith går med hotelpigen under armen, det er jeg virkelig ikke, du ved nok ude af syne ude af sind. Jeg håber Chr. Petersen og Vett Wessel bragte dig vor hilsen, vi traf ham jo en dag her? Vi har det for resten meget morsomt her i denne tid, der er nogle unge herrer ?? som besøger ?? tid og på søndag skal vi alle tre til Odder og besøge dem, du kan nok se på billedet hvor glade vi er det nemlig. For de Odderherrers skyld vi skulle fotograferes. Skriv snart. Vi længes altid efter at høre fra eder.
    PS: Hils endelig hjemme men de fleste hilsner til dig fra os alle fire men dog mest fra din Ingeborg

Den 16. februar 1908 sendte kusine Ingeborg et postkort fra Århus til Hr. Kaj Madsen, c/o Hr. Frisør P. C. Petersen, Nygade i Ringkøbing:
    Min egen kære Kaj. Tak for kortet til min fødselsdag, jeg længes efter dig, bare du snart kom hertil. Ellen O er i Hammel for at synge til en aftenunderholdning, så jeg kan desværre ikke hilse dig fra hende, men Carstens og Ellen M. skal jeg hilse dig fra mange gange. Skriv snart et kort til mig, du snyder mig altid. Mange kærlige hilsener fra din kusine Ingeborg.
    PS: mit fotografi blev selvfølgelig gyseligt, men jeg skal fotograferes om, så skal du få et.
    PS2: Jeg ved ikke, hvad det er jeg tænker på, men jeg har skrevet fejl adresse til dig.
    PS3 [et billede på forsiden]: Er han ikke sød, han ligner dig!

Den ? sendte storesøster Ellen et kostkort fra Århus til Herr Kaj Madsen / Herr barber P. C. Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Kære Cai! Vi har lige fået at vide i dag at Børnehjælpsdagen bliver den 3. juli (Onsdag) og vi håber at se dit milde ansigt her oppe i god tid og så må du endelig se at få lov at blive en 8 – 10 dage det kan du sagtens når bare du vil. Du kan lige tro her bliver leben den dag lige fra morgen tidlig til den næste dags morgen det må du da virkelig ikke gå glip af. Du må godt snart igen sende et kort det er så sjældent vi hører fra dig nu. Hils hjemme
    PS 1: Nu mange kærlige hilsner fra os alle skriv snart om du kan komme. Ingeborg. Jeg skal hilse og sige tak for kortet for du var jo til hende(?)
    PS 2: Her er liv og lyst kom snart / Ellen M
    PS 3: Har du Holgers [Kaj Aages lillebror] adresse så send os den vi kunne godt lide at høre lidt fra ham engang imellem – vi længes efter høre lidt hjemmefra. Hils dem mange gange og bed dem om at skrive til os snart. Borgen(?)
    PS 4: forlovet er jeg ikke endnu da ikke hvori du kan ligge det ved jeg ikke.

Den 11. januar 1908 sendte kusine Ingeborg et postkort fra Århus til Hr. Cai Madsen, Adr. Hr. Barber P. C. Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Kære Cai / du har det vel godt lad mig nu se kære Cai du gir ? at ? din kusine Ellen se at få hende ud at be be på skifelen(?) det ved jeg da er noget af. det må nu være i Ringkøbing om vinteren lad mig nu lige se lille Cai som en galandt mand for tur ?? det er da en flot dame for dig at komme ud med du kan da være stoldt af at være med hende / ikke sandt lille Cai lad mig nu se du får hende med ud at be be på ? nu en mægtig kærlig hilsen fra min søster Ellen. Kærlig hilsen og tak for sidst din Ingeborg.
    PS: Fanø o Fanø o hvor du er smuk. / Hils Carl Smith hvis du ser ham fra Ellen og Ingeborg. Jeg har fået sådan et smukt prospetkort album nu mangler jeg bare kortene send mig nogle når du har tid - Ingeborg

Den 9. september 1908 skriver kusine Ingeborg fra Århus til Hr. Kaj Madsen, c/o Hr. Frisør P. C. Petersen, Nygade i Ringkøbing:
    Kære Cai. Jeg glæder mig til at se dig, men jeg er ked af, at du ikke kan komme søndag middag tror du ikke, du kan få fri sådan du kunne være her på søndag, så ved du nok, at Jinger han er her, og så kunne vi da more os lidt sammen. Du ved nok, han rejser om aftenen, og så kan vi jo slet ikke være sammen.
    Se om du ikke kan få fri, sådan at du er her søndag middag. Mange kærlige hilsener til jer alle og dig især Cai fra IB.
    PS 1: Tak for kortet i dag. Jeg gælder mig til at hilse på dig igen gamle ven. Hilsen din Ingeborg.
    PS 2: Sig til T?der?g? , at de snart skal få brev, men jeg har så travlt i denne tid, og jeg skal snar fl??t, jeg ved ikke ?mg?, hvor jeg skal hen.

Den 27. januar 1909 sendte storesøster Ellen, kusine Ingeborg og Rohde [mon ikke det er Ellens kæreste] et postkort fra Århus til Kaj Madsen, Adr. Hr. Frisør Petersen, Nygade Ringkøbing:
    Kære Cai / Kærlig tillykke i anledningen af fødselsdagen og håber du ?? og når jeg får råd til det så skal jeg nok sende dig en lille ting, men det er knap med pengene lille Cai, men det ??? Kærlig hilsen til dig lille Cai fra søster Ellen / hilse moder og de små fra mig
    27/1 09. Kære Kaj! Rigtig hjertelig tillykke på fødselsdagen ønskes dig af din heng. kusine Ingeborg
    Også fra mig en hjertelig lykønskning. Jeg beder dig hilse din moder rigtig mange gange. Der venter hende en lille overraskelse, så hun kan godt glæde sig.
    Nu venlig hilsen din cousine Ellen
    Venlig hilsen Rohde
    PS på forsiden med et modelpar: Marthe / Kaj / Kys mig straks / hører du Cai

Den 28. januar 1909 sendte ? et postkort fra Odder til Her. Kaj Madsen, adr. Hr. Revlijus Madsen, Vesterstrandgade, Ringkøbing:
    Kære Kaj. Da jeg har fået at vide at det er din fødselsdag vil jeg ønske dig hjertelig tillykke i dagens anledning. Hils nu alle dem som jeg kender mange gange, men særlig dine forældre og søskende du må være hilset mange gange skriv snart

Den 29. januar 1909 sendte din cusine et postkort til Hr. Cai Madsen, c/o Her barber Pedersen, Ringkøbing:
    Hjertelig tillykke i anledning af fødselsdagen ønskes af din cusine. De bedes at komme og få kaffen i aften.

Den 29. januar 1909 sendte ? et postkort fra Ringkøbing til Her Cai Madsen, adr. Her B Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Hjertelig Nr 1 i af ønskes deres venne
    PS på forsiden - en meget trist udseende model: Månen den skinner på himmel blod 

I 1909 skrev Kaj Aage et postkort [ufrankeret] til sin lillesøster Frk. Lille Madsen, Adr. Revelius Madsen, Ringkøbing:
    Kære Lilli / Hjertelig til lykke i anledning af konfirmationen. Du skal nok få en lille ting – men jeg havde helt glemt før det var for sent / Venlig hilsen Kai

Den 21. juli 1909 sendte Martha et postkort fra Hammel til Hr. Kaj Madsen c/o barber Petersen, Nygade i Ringkøbing:
    Kære Kaj! Tusinde kærlige hilsener sendes dig fra din egen Martha. Jeg er kommen godt herover men længes meget kan du tro. Hilsen til M. og M. Du skal få brev på fredag. Hils alle bekendte. Lev - vel til vi ses. din egen Martha.

Den 28. september 1909 sendte Martha et postkort med trykt tekst ’Kærestebrevet. Min egen elskede’ til Hr. Kaj Madsen, Adr. Hr. Barber Petersen, Nygade, Ringkøbing:
    Kære Kaj! Mange hilsnersender jeg fra din egen Martha. Hvorledes har Frits det? Har Holger skrevet noget hjem om kortet med svigerinden. Du skal nok en af dagene få et langt brev men det har været syg og det er første dag jeg er oppe i dag og jeg må i gå uden for min dør endnu så du kan nok tro når jeg nu har skrevet til alle i at jeg er træt. Tusinde kærlige hilsner fra din M. J.
    PS: Skriv med det samme jeg længes

Anbefaling: Kaj Madsen, der i 4 år indtil 1. maj 1909 har stået i lære hos mig, og siden 1. november og indtil dato har arbejdet hos mig som svend til min fulde tilfredshed, kan jeg herved anbefale til enhver, der har brug for ham, som en i alle måder dygtig, pålidelig og ædruelig svend.
    Ringkøbing den 1. december 1909
    P. Chr. Petersen / Frisør og Barber
 

 
   

Den 19. januar 1910 skriver Kaj Aage i Ringkøbing et postkort [ufrankeret! / se billedet] til Rebekka Hausgaard, Brakkes skole, Gravens:
    Kære Rebekka! Jeg vil i dag tillade mig at skrive et kort til dig min søde pige. Tak for sidst! Jeg længes meget efter dig min skat. Nu håber jeg at du sender mig et brev det vilde jeg helst for min faders skyld. Mange kys!
    Skriv snart / Cai Madsen, c/o Revelius Madsen Vester Strandgade, Ringkøbing

Ansøgning: Ringkøbing den 9. februar 1910 / Herr Barber Albert Hellsing af Kolding / Bemærket Deres annonce i Jyllands-Posten tillader jeg højtidligst at ansøge om stillingen hos Dem som svend og tillader mig at vedlægge en genpart af min anbefaling Deres-??ede s??? gjerne imødeser Med megen lydhør.
                                     
C Madsen Adr. Herr Chr Petersen / Frisør og Barber

Næste livsafsnit for Kaj Aage følger her:

Note 24: 1910-1921: Ungkarleliv og mangeårige sygeleje

 

Til toppen