Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk

 
    Note 43 til Familiestamtræ
  
 
 


Forside

Familiedata
              
Hovedmenu

   Oversigt

Ulla Revelius Madsen (note 41) og Niels Gaj Nielsen (note 42) (A30.2,gen.4)

Samt deres deraf følgende 4 børn:
Niels Gaj Nielsen, født 1954
Erik Gaj Nielsen, født 1957
Marianne Gaj Nielsen, født 1959
Søren Gaj Nielsen, født 1965

Note 43: 1954-1998: Ulla Revelius Madsen og Niels Gaj Nielsen i Esbjerg
Ulla fortæller: En dag, da jeg var 16 år, sad jeg med en veninde et sted og drak sodavand. Så kom der to flotte fyre ind og spurgte, om de måtte sidde ved vores bord. Den ene af dem var Gaj. Han var kommet til Esbjerg nogle år før, fordi han fiskede med en Esbjergkutter.   
    4 år senere i 1954 blev vi gift, og så blev jeg fiskerkone. Det var meget charmerende. Det var dengang, man kunne sidde og lytte til kortbølgeradio. På bestemte tidspunkter sendte fiskerne så beskeder hjem, om hvordan der gik med fiskeriet, hvornår de kom hjem og sådan.

    I begyndelsen boede vi i Havnegade. Det var der, der var et gadelys uden for vinduet, så vi altid havde lys i stuen. Så flyttede vi til Engparken og boede der, indtil vi købte hus på Enghavevej.
    I begyndelsen af 60’erne købte vi telt og begyndte at rejse meget, både i Danmark og senere også i udlandet.
    I 1977 blev jeg ekspedient i en trikotageforretning. Der var jeg i 9 år, indtil forretningen lukkede. Da bageren ved siden af hørte det, spurgte han:
- Vil du ikke ind til os? Det gjorde jeg så, og blev således jomfru igen. Bagerjomfru i hvert fald, og det var jeg de næste 16 år, indtil jeg blev pensioneret i 2002.


Gaj og Ulla i 1966

 

 

   

    Lige efter vi var blevet gift, købte Gaj sammen med manufakturhandler Winter en trækutter, der fik navnet 'Niels Gaj'. Den blev sejlet ned i 1960 af en tysk coaster. Det skete helt uventet midt om natten. Men besætningen fik hurtigt en træjolle i vandet og kom over i den. Jollen var vandfyldt, så de øsede på livet løs. Heldigvis vendte coasteren tilbage og samlede dem op. På coasteren kunne de stå og se, at Niels Gaj sank. Det hele varede kun 15 minutter.
    Forinden forliset havde Gaj bestilt en ny trækutter, og kunne således snart blive skipper igen. Denebola (stjernebilledet Løvens hale) blev den navngivet. Og med sine 73 ton var det den største kutter i Esbjerg.
    En stor kutter og en større besætning giver mere arbejde, også administrativt, så i 1965 blev det for meget for Gaj. Han solgte kutteren, købte en fiskebil og kørte rundt i oplandet og solgte fisk. Det holdt i ét år, så ville Gaj til havs igen. Først som skipper på kutteren Birthe Muff, som han købte en halvpart i. I 1977 var Gaj færdig med fiskeriet, solgte halvparten, og blev skipper på en ralsuger.
     I 1982 begyndte helbredet at svigte, og da det ikke bedrede sig igen, blev det for farligt at være til havs. Først efter forskellige undersøgelser blev det konstateret, at Gaj havde myasthenia gravis.
    Efter 1984 blev Gaj invalidepensionist. Men behandlingen af sygdommen var så effektiv, at han også havde det godt og var aktiv i sine sidste år. Blandt andet begyndte han at lave møbler og andre træting til familie og venner, så kælderen blev til et helt snedkerværksted. Tilsvarende var han også meget aktiv på Dagcentret i Esbjerg.
    I 1998 havde følgerne af sygdommen taget så hårdt på helbredet, at Gaj døde pludseligt.
    Efter Gajs død i 1998 købte jeg et lidt mindre hus i Hjertingparken. Så nu trives jeg der med familie, venner og en masse andre gøremål.
 

 

 

 

 


Gaj i 1997

   


Ulla holder fødselsdag for hele familien i 2018


 

 


Ulla til fest med datteren Marianne
og svigerbørnene Kurt og Birthe (A30.2,gen.3) i 2010

   

Til toppen