Leif Bruun, Tlf. 31 64 49 00
Storegårdsvej 48, 7100 Vejle
leifbr@leifbr.dk
www.leifbr.dk


 
   

Forside

Bøger

Opråb

Frit Sind

Så'n syn's jeg

Golf og mig

Familiedata

Mine Aner

Skolekammerater

Mig selv

Mine aner

Gennem de sidste mange år, har jeg haft et enormt behov for at søge viden om min familiemæssige baggrund. I første omgang 'afhørte' jeg min mor, så hun mange gange blev helt desperat:
 - Bliver du da aldrig færdig med at rode i det gamle skidt? udbrød hun så.
     Men det gjorde jeg ikke, og desuden ville hun også gerne fortælle, hvad hun vidste. For hun havde en hukommelse uden lige. Både til at fortælle små pudsige historier og til at huske faktuelle data.
     Men også - stort set - alle andre i familien opsøgte jeg, og samlede billeder, data og forskellige informationer ind. Det blev til projektet Familiedata.

I forbindelse med ovennævnte arbejde fandt jeg frem til, at der i Esbjergområdet gennem årene har levet nogle Spangsbergslægter, som min farmor er efterkommer af. Disse slægter er særdeles veludforskede, og der er skrevet masser af bøger om dem. Dette bidrog jeg så også til med bogen Mine Spangsbergske rødder.


Min farmor Edeline Kristine Dorthea Christensen

 

Min farfars rødder var den af mine bedsteforældre, jeg vidste mindst om. Hverken min mor eller hans egen søn, min onkel Holger, kunne bibringe med anden viden, end at han var født i Skads. Stor var min overraskelse derfor, da det væltede frem med oplysninger, da jeg Googlede hans navn og fødested. Flere slægtsforskeres resultater, folketællingslister og kirkebogsudskrifter lå frit tilgængelige. Det blev til bogen Mit Bruun'ske ophav.


Min farfar
Jørgen
Bruun Nielsen

 


Min morfar
Kaj Aage Madsen

Herefter gik jeg videre med min morfars rødder, som jeg i forvejen - gennem min mor - vidste en del om. Men hold da op, hvor blev jeg overrasket over alle de oplysninger, Internettet lå inde med. Det blev til en lang og spændende rejse, og bogen kom til at hedde Morfars fine aner.

  


Min Mormor
Elisabeth Nielsen

Jeg havde gemt det bedste til sidst: Min mormors rødder! Hun var den af mine bedsteforældre, jeg stod nærmest, så her var jeg virkelig opsat på at lære nyt. Desværre var det så også her, jeg fandt færrest 'nyheder', så det blev til den lidt kortere bog Min Mormors familie.


For resten ...                                                                                 

Jeg er universets mest betydningsfulde person!
En subjektiv påstand godt nok,
egoistisk vel også,

og i hvert fald aldeles urimelig.
Men egentlig ganske tilfredsstillende alligevel!

Til toppen